Biblija nas uči da postoji tri razloga zbog kojih je potrebno da oprostimo drugima i da se ne držimo stalnog sećanja na ružne događaje koji su nas povredili.

Sponsored Links:

Imajte na umu da sledeće tri razloga nemaju nikakve veze sa tim da li osoba zaslžuje oprost ili ne.

1. “Kao što je Hristos oprostio vama, tako oprostite i vi”

Potrebno je oprostiti onima koji su nas povredili, jer je Bog oprostio nama. Da bi čovek mogao oprostiti nekome ko ga je povredio, prvo mora da prihvati oproštaj svojih grahova od Boga, kroz njegovog sina, Isusa Hrista.

Sponsored Links:

Imajte na umu da sledeće tri razloga nemaju nikakve veze sa tim da li osoba zaslžuje oprost ili ne.

2. “…gnev počiva u nedrima bezumnih.”

Moraš oprorstiti onima koji su te povredili da bi se oslobodio gneva koji ima potpunu kontrolu nad čovekom. Gnev i ljutina čini čoveka očajnim i jadnim.

loading...

Ljut čovek je neprekidno zarobljen mislima u prošlosti i neprekidno se vraća na vreme kada je bio povređen. Ako si mislima zaglavljen u prošlosti, znači da prošlost ima kontrolu nad tobom. Kad god osećaš povređenost zbog nečega, znaj da te to poseduje i kontroliše.

Čovek sam sebe povređuje kad neće da otpusti bol i oprosti. Bol će nestati kada čovek bude u miru sa prošlošću.

3. “Jer ako oprostite ljudima sagrešenja njihova, oprostiće i vama Otac vaš nebeski. Ali ako ne oprostite ljudima sagrešenja njihova, ni Otac vaš neće oprostiti vama sagrešenja vaša.”

Oproštaj je dvosmerna ulica. Nemoguće je da dobiješ ono što ne želiš da daš. Moraš oprorstiti onima koji su te povredili da bi i ti u budućnosti dobio oproštaj.

Sponsored Links:
loading...