Dok zapadni Balkan ponovo ključa, a bezbednjaci upozoravaju da su mogući nemiri na Kosovu i Metohiji, u Makedoniji, i u Bosni i Hercegovini američka administracija odlučila je da na Balkan pošalje još dve hiljade pripadnika iranske militantne grupe “Narodni mudžahedini“ (MEK).

Sponsored Links:

Ova grupa, koja ima i karakteristike sekte, do pre nekoliko godina nalazila se na spisku terorističkih organizacija, ali je skinuta, kako bi se omogućilo njihovo premeštanje u svojstvu političkih izbeglica.

– Dolazak boraca ove grupe, u Albaniju, koja je sve, a samo ne faktor stabilnosti na Balkanu, velika je opasnost i za Srbiju, pošto se zna da između Albanije i Kosova i ne postoji granica.

Sve bezbednosne službe u regionu su dale znak za uzbunu jer se procenjujue da je reč o ozbiljnoj pretnji regionalnoj bezbednosti – tvrdi dobroobavešteni izvor dnevnog lista Alo!
Prave i sopstvenu enklavu?!

Sponsored Links:

Prema nezvaničnim saznanjima, ova organizacija bi mogla napraviti sopstvenu enklavu, koja se neće potčinjavati tamošnjim zakonima, gde će se ponovo naoružavati i obučavati, a za to nema boljeg mesta od Albanije, koja nije zemlja EU, a poznata je i po cvetanju korupcije i kriminala.

Čak i deo bivših članova te organizacije koja sada živi u Londonu tvrdi da je pomenuta grupacija vrlo radikalna, te da su mnogi njeni pripadnici prošli specijalnu obuku garde Sadama Huseina, od pravljenja bombi i terorističkih strategija do prikupljanja informacija i mučenja.

Oni, takođe, napominju da je ova grupacija izumila samoubislačke akcije, koje su vremenom postale najače oružje islamskih terorista.

loading...

– Oni imaju članove koji su eksperti za pranje novca, trgovinu ljudima, prevare i korupciju. Kamp ove organizacije mogao bi postati privremena stanica za druge terorističke lidere i komandante, ali i baza za obuku terorista – upozoravaju oni.

loading...