Predstavnik komiteta Državne Dume za odbranu Viktor Zavarzin, govoreći u Skupštini Srbije na temu Kosova i Metohije, podsetio je na NATO agresiju 1999. i pregovore sa SAD. Kosovo ćemo, poručio je on, braniti, ali čekamo vaše odobrenje.

Sponsored Links:

Mi na svim poljima ne odobravamo nezavisno Kosovo. Rezolucija 1244 – postoji. Samo se mobilišite, a mi ćemo vas podržati, poručio je Zavrzin.

– Govorio sam da će udari da budu po civilnim objektima – rekao je ruski parlamentarac, istakavši da je posle početka agresije video samo bombardovanje civilnih objekata, putničkog voza, fabrika, kao i aerodroma Slatina u Prištini. Napomenuo je i kako su Srbi dočekali ruske vojnike.

– Rusija, koja u tom momentu nije bila mnogo jaka, uradila je sve što je mogla – dodao je on. Odgovorno tvrdim, kaže on, da je to bila agresija.

Sponsored Links:

– Doći će vreme i NATO će za to da odgovara. Pogotovo, što nije bilo odobrenja UN čime je narušeno međunarodno pravo. Otuda kasnije i revoluije u boji i tako dalje – izjavio je Zaverin. On je istakoa i da Moskva nikada nije podržala nezavisnost Kosova.

– Znam Tačija i znam šta je on radio. KFOR je zauzeo jednostranu proalbansku poziciju. Trgovina oružjem, narkoticima – svega je toga bilo, zašto je NATO zatvorio oči – napomenuo je on. Govoreći o potencijalnoj evropskoj integraciji Srbije, Zavarin je savetovao „biti veoma opreznim“ u odnosima sa EU i NATO.

– Kosovo ćemo braniti, ali čekamo vaše odobrenje. Mi na svim poljima ne odobravamo nezavisno Kosovo. Rezolucija 1244 postoji – rekao je Zavarin, oprezno komentarišući razne pokušaje Beograda da reši pitanje Kosova.

loading...

POGLEDAJTE VIDEO:

– Sami se mobilišite, a mi ćemo vas podržati – rekao je deputat Državne Dume. Takođe je rekao, sećajući se devedesetih godina, da Srbi treba da se ponose svojim vojnicima tog vremena.

(Izvor: Informer.rs/Vostok.rs)

loading...