Hilari Klinton je tokom jednog intervjua za američki magazin pojasnila kako je nagovorila svog supruga, tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bila Klintona da bombarduje SR Jugoslaviju.

Sponsored Links:

Naime, ona je rekla da je prilikom telefonskog razgovora sa Bilom na sve načine pokušavala da ga nagovari na to. On se u početku mnogo protivio, bio je zabrinut jer se bojao reakcije NATO i eskalacije daljih sukoba. Međutim uspela je da ga ubedi da je to ispravno i da na kraju 20. veka SAD ne mogu da dozvole zločine i ubijanja nedužnog naroda.

„Uostalom zato i postoji NATO, da brani naše interese u svetu“, dodala je Hilari na kraju razgovora. Već sledećeg dana američki bombarderi pod zastavom NATO-a započeli su vazdušne napade na tadašnju SR Jugoslaviju, što je dovelo do stradanja nevinih ljudi ali i do razaranja infrastrukture. Kako i da li Hilari Klintom može da spava budući da je svesna pakla koji je po njenom nagovoru američka administracija priredila nedužnom srpskom narodu? Bog zna i on će da sudi.

Pogledajte kako se ova zla žena radovala kada je ubijen Gadafi:

Sponsored Links:

loading...