Profesor matematike i informatike Darko Milićević iz Paraćina oduševio je celu Srbiju svojim postom na Fejsbuku u kome je predstavio genijalni izum za grejanje.

Sponsored Links:

Naime, Darko je od ispijenih limenki piva napravio improvizovani solarni panel pomoću koga zimi može da ugreje gotovo celu kuću pod uslovom da je napolju sunčan dan, bez obzira na to kolika je spoljna temperatura.

Profesor je kroz seriju fotografija prikazao korak po korak kako je napravio crnu kutiju iliti solarni panel koji se postavlja na spoljni zid u kome se napravi rupa kroz koju će u kuću da ulazi topao vazduh.

Sponsored Links:

Sa izradom ovog genijalnog izuma, Darko nije žurio već je počeo da je pravi još letos, a ideju je dobio na Jutjubu. Kupio je ivericu, stiropor za izolaciju, farbu, silikon… Projekat trajao nekoliko meseci, ali je pred zimu ploču montirao na južni zid kuće jer su tu sunčevi zraci najjači.

„Od letos, korak po korak i napravio sam sistem za grejanje pomocu limenki. Kad je sunčan dan, bez obzira na spoljašnju temperaturu topao vazduh izlazi iz sistema.

loading...

Konkretno 31.12.2015. je bilo vedro, spoljasnja temperatura -5, a iz sistema je izlazio vazduh od preko 50 C…“, napisao je Darko uz fotografije koje prikazuju kako je izgledao postupak izrade ove grejalice.

OVAKO IZGLEDA GOTOV SOLARNI PANEL MONTIRAN NA ZID, FOTO: FACEBOOK

Oduševljenje ljudi na društvenim mrežama Darkovim izumom je ogromno, a posebno ih je šokirala temperatura vazduha koji je ovaj „aparat za grejanje“ uduvavao u kuću.

DOK JE NAPOLJU MINUS 5, UNUTRA ULAZI VAZDUH OD 50 STEPENI, FOTO: FACEBOOK

(Izvor: Kurir.rs)

loading...