Vikendice u Srbiji nikada nisu bile jeftinije. Ponuda je bogata, pa je to možda i razlog što se vlasnici sve češće odlučuju da spuste cenu.

Sponsored Links:

Pristojnih kuća sa placem ima za već 4.000 kod Čoke, u Krčedinu za 3.500, u Banatskom dvoru za 5.000 evra… Oglasi su puni ponuda u kojima mogu da nađu šta im treba i oni koji su rešili stambeni problem, pa bi povremeno da se sklone od gradske buke i oni koji bi trajno da se „odmetnu“ na selo.

Vikendice nedaleko od Beograda nekada su predstavljale luksuz, ali sudeći po ponudama, više nije tako.

Beograđani najviše traže vikendice na Avali, u Lipovici i u Grockoj i prema nekim procenama, tamo ima 8.000 vikendica.

Sponsored Links:

Prema kalkulatoru prosečnih troškova kvadratnog metra, stoji da u Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košta 510 evra, kod Lipovačke šume cena je nešto ispod 500 evra. Prosečna cena kvadrata u Grockoj staje 430 evra, a u Ritopeku oko 500 evra. Na Kosmaju kvadrat u proseku košta 350 evra, a slično je i na Avali, piše Telegraf.

U manje popularnom Starčevu kod Pančeva kuća sa placem od pet ari staje 5.500 evra.

Vikendica na obali Dunava u Krčedinu od 18 kvadrata može se pazariti već za 3.500 evra. Ako odemo nešto dalje ka Zrenjaninu, vidimo da je u Banatskom dvoru na prodaju kuća od 145 kvadrata za 5.000 evra.

loading...

Po istoj ceni od 3.500 evra južnije, može da se kupi veći objekat u boljem stanju, pa tako i vikendica na dva sprata kod Aleksinca od 105 kvadrata sa placem od sedam ari. Kuća je pored samog puta za Aleksinac, uknjižena, ima terasu, vodu i pomoćne objekte.

Cene različite u zavisnosti od lokacije i stanja – Palić i dalje drži cenu

Najpopularnije vikendice su one na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise, Velike Morave, na Paliću… Ipak, Palić i dalje drži svoju cenu zbog interesovanja turista za Palićko jezero. Tako je najjeftinija vikendica tamo 20.000 evra i to samo zato što je u pitanju hitna prodaja, piše Telegraf.

Jednako lepih vikendica ima u Čortanovcima kod Sremskih Karlovaca. Nekoliko kuća u okolini se upravo prodaje za 9.000 evra. Ko voli Dunav, a voljan je da uloži i u renoviranje, u ponudi ima kuću od 50 kvadrata u blizini Golubačke tvrđave za 8.000 evra.

Sponsored Links:

Ko može, preporuka mu je sada da kupuje jer je odnos ponuda/tražnja takav da na dobiti mogu da budu samo potencijalni kupci.

(Izvor: espreso.rs)

LAJKUJ I PODELI SA PRIJATELJIMA 🙂

loading...