Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je na sastanku u odbrambenom resoru da će do kraja 2016. godine biti stvorene dve nove divizije u Zapadnom i jedna u Južnom vojnom okrugu, kao odgovor na povećanje potencijala NATO-a u blizini granica Rusije.

Sponsored Links:

– Ministarstvo odbrane preduzima niz mera u cilju suprostavljanja povećanju snaga NATO-a u neposrednoj blizini ruskih granica. Do kraja godine dve nove divizije biće formirane u Zapadnom vojnom okrugu, a jedna u Južnom vojnom okrugu – izjavio je Šojgu.

On je naveo da se u ovom trenutku izvode radovi na mestu gde će biti raspoređene jedinice.

– Naredio sam da se prilikom gradnje objekata koriste najsavremenija građevinska rešenja. Radi se o blokovsko-modularnim konstrukcijama. Tehnologije masovne proizvodnje i isporuke modula omogućiće da se izgrade objekti za tri-četiri nedelje – rekao je ministar.

Sponsored Links:

Ministar odbrane je naveo da će šest fregata projekta 22350 popuniti borbeni sastav Ratne mornarice Rusije do 2025. godine.

– Šest ovakvih brodova treba da uđe u sastav ratne flote do 2025. godine. Oni će biti ojačani savremenim naoružanjem i najnovijim sredstvima upravljanja – rekao je Šojgu na savetovanju u resoru.

Sada glavna flota serije „Admiral Gorškov“ održava testiranja na Severnoj floti, podseća šef vojnog resora.

loading...

Ranije je zamenik glavnog komandanta Ratnog vazduhoplovstva Rusije admiral Aleksandar Fedotenkov saopštio da flota planira da dobije novu fregatu do kraja 2016. godine.

„Admiralu Gorškovu“ je bio postavljen kamen-temeljac početkom 2006. godine, a spušten je u vodu 2016. godine. U novembru 2014. godine brod je prvi put bio testiran. Drugi predstavnik serije, „Admiral Kasatonov“, bio je spušten u vodu 2014. godine, dok se završetak trećeg „Admirala Golovka“ očekuje 2016. godine.

Brod projekta 22350 težak je 4.500 tona i može da razvije brzinu do 29 čvorova. Oni se naoružavaju raketama „Oniks“ i „Kalibar“, kao i protivvazdušnim raketnim sistemima „Poliment-Redut“.

loading...