Vremena kada su mladenci u Srbiji organizovanjem svadbe uspeli i da zarade dovoljne količine novca za opremanje ljubavnog gnezda ili odlazak na neku egzotičnu destinaciju za medeni mesec, izgleda da su davno prošla vremena.

Sponsored Links:

U moderno doba, kada nemamo vremena za biranje specijalnih darova i kada nam je najlakše da uzmemo kovertu i napunimo je simboličnom sumom, jedino o čemu treba da vodimo računa je na pitanje – koliko novca je korekto odvojiti?

Treba voditi računa da ne uvredite bračni par količinom koja bi mogla da bude premala (u tom slučaju osim što ćete pokazati da ste šktica, dokazaćete i da vam nije preterano stalo do domaćina), ili prevelika (što bi moglo da demonstrira osnovnu nekulturu).

Na društvenim mrežama u kojima su venčanja glavni fokus, ali i u internoj anketi sprovedenoj među svežim mladencima, najčešće se pominje suma od 50 evra. Toliko će gost iz Srbije najčešće biti spreman da odvoji za svog prijatelja, bez obzira da li dolazi u paru ili porodično.

Sponsored Links:

Običaj je da će se otvoriti i za 50 evra više (znači ukupno 100 evra) u slučaju da ide kod bliskog prijatelja, člana familije ili porodice. Oni najbliži, spremni su da odvoje i do 500 evra, naravno, u slučaju da su u mogućnosti.

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...