Da nije samo bitna svetska politika, pregovori dogovori, i sve ostalo što jedan lider moćne sile treba da radi, pokazao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Sponsored Links:

Naime, on je potpisao zakon kojim se zabranjuje upotreba psovki, brojeva, znakova interpunkcija, kao i naziva zanimanja prilikom davanja imena deci.

Pored toga, zakon će uređivati i kako će se dete prezivati, odnosno da li će, prema dogovoru oca i majke, dete nositi očevo ili majčino prezime, ili i jedno i drugo spojeno crticom.

Ruski mediji su izvestili da pre ovog zakona nije postojalo nijedno ograničenje prilikom davanja imena deci, a državne institucije su bile u obavezi da u registar upišu ime koje su roditelji svom detetu dali, kako god ono glasilo.

Sponsored Links:

Inače, razlog zbog čega je ovaj zakon uopšte i donet bio je slučaj sa jednim detetom kojeg su roditelji nameravali da nazovu BOČirVF – biološki objekat čoveka iz porodice Voronovih-Frolovih.

Naime, dete se rodilo 26. juna 2002. godine, a zbog spora koji se vodio oko imena, dokumenti ni dan-danas tom detetu nisu izdati, preneo je Sputnjik.

Najviše čudnih imena deci su davali građani ruske prestonice: Nikolaj-Nikita-Nil, Hristamrirados, Delfin, April, Princeza Danijela, Okeana, Sofija-Sunašce.

loading...

(Izvor: Pravda.rs/Tanjug)

loading...