Anja Ringren Loven je danska humanitarna radnica koja je u februaru od gladi i sigurne smrti spasila nigerijskog dečaka, koga je kasnije i usvojila i dala mu ime Houp (Nada).

Sponsored Links:

 

Ona je svoj život posvetila spašavanju dece i tokom svog humanitarnog rada spasila je i mnogu drugu decu, pa je zbog svojih postignuća proglašena za najinspirativniju osobu na svetu!

Foto: Facebook/Anja Ringgren Loven

Ovu titulu dodelio joj je austrijski časopis “OOOM”. Magazin je Anju stavio čak ispred Baraka Obame, koji je na drugom mestu, zatim ispred Šarliz Teron i Leonarda Dikaprija, koji se aktivno bave društveno odgovornim radom, kao i ispred pape Franje, javlja danski TV2.

Sponsored Links:

 

Podsetimo, Anja je na sebe skrenula pažnju nakon što je objavila fotografiju kako hrani nigerijskog dečaka koga je njegovo pleme izopštilo iz zajednice, smatrajući ga vešcem.

loading...

Odbacili su ga i ostavili da umre, samog, bez hrane, vode i odeće. Kasnije ga je usvojila a zatim su internetom osvanule fotografije srećnog, zdravog i veselog Houpa. Na žalost Houpovu sudbinu i dalje dele mnoga deca širom Afrike.

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...