Prevaranti mogu da se izvuku legalnim putem zbog ove krađe, čak i ako ih prijavite. Ako dobijete poziv sa nepoznatog broja, javite se i glas sa druge strane žice, koji je obično robotski, vas pita: “Da li me čujete” ili vam postavi slično pitanje odmah prekinite vezu.

Sponsored Links:

Najbolje je ne odgovoriti na poziv, ali ako neko nasedne na prevaru i kaže “da”, prevaranti počinju da naplaćuju usluge koje nikada zapravo niste prijavili.

Naime, smišljena je nova telefonska prevara u kojoj lopovi snime žrtvu kako izgovara „da“ a onda to koriste kako bi joj opelješili račun!

Američka policija upozorila je građane da ne odgovaraju ako ih neko pozove i postavi im ovo pitanje, već odmah da prekinu vezu.

Sponsored Links:

Suzan Grant, direktorka zaštite potrošača u Udruženju potrošača Amerike, izjavila je da ovi prevaranti čak mogu i da se izvuku legalnim putem zbog ove krađe, čak iako ih prijavite.

– Rekli ste “da”, oni su snimili i onda mogu da predstave da ste složili sa tim. Tako da je spuštanje slušalice najbolja strategija – upozorila je Grant.

Policija preporučuje redovno proveravate stanje na kreditnoj kartici, telefonu i računu za kablovsku.

loading...

Na ovaj način već je prevareno mnogo Amerikanaca, pretežno na Floridi, u Pensilvaniji, Virdžiniji.

(Izvor: dnevne.rs)

loading...