Dru Ivanjicki je proveo još jedno popodne ispred kompjutera, surfujući dubinama interneta, kada mu je za oko zapao oglas agencije NASA.

Sponsored Links:

U njemu je pisalo da žele da istražuju ljudsko telo, njegove maksimume iz čisto naučnih razloga, gledajući koliko dugo može čovek da izdrži u svemiru bez većih posledica.

Posle mesec dana stigao mu je mejl u kome je tražena medicinska dokumentacija. Nije očekivao da će mu trebati oko 30 strana detaljnih medicinskih analiza, istorijat bolesti, njega i njegove porodice, sve do analiza mladeža.

U međuvremenu je dobio otkaz u firmi gde je radio i odjednom cela okoupacija je bila u skupljanju dokumentacije i rešavanja testova. Pomislio je da je napravio fatalnu grešku, ali…

Sponsored Links:

Dru nikada nije bio hospitalizovan, nikada nije osetio šta znači ležanje u bolničkom krevetu, pa mu je eksperiment pao još teže. Imao je ozbiljne glavobolje jer je krvni pritisak porastao u glavi.

Kičma je prošla kroz neviđenu torturu. Ostati u horizontalnom položaju nije nimalo lako. Još jedna otežavajuća okolnost bilo je potpuno odustvo privatnosti, nadzor konstantan 24 sata!

loading...

Što se krane tiče, logično je da nije bila preterano raznoilka što je takođe bio jedan od problema. Supe je bilo teško jesti jer ležiš i jedeš i uvek napuniš grlo.

Posle tačno 108 dana Dru je napustio bolnicu i posle dužeg vremena osetio sunce na njegovom telu, kao što sam kaže to mu je bio jedan od najlepših dana u životu. Na kraju je inkasirao 16.000 evra, da li je bilo vredno vi prosudite.

(Izvor: Srbijadanas.com)

Sponsored Links:
loading...