Kao najveći protivnici Islamske države pominju se skoro uvek SAD i koalicija oko te zemlje i Ruska Federacija koja je u poslednje vreme pojačala napade na uporišta džihadista.

Sponsored Links:

Ali trebalo bi podsetiti na izjavu jednog nemačkog novinara, koji je sa islamistima proveo 10 dana, da oni nemaju strah ni od Vašingtona ni od Moskve a ni od Londona. Oni se ne boje ni Rusije ni Amerike ni Velike Britanije. Borci Islamske države, kako tvrdi Jurgen Todenhofer plaše se samo jedne zemlje na svetu – Izraela.

On je napisao knjigu o svom iskustvu i opisao je planove ID za pokoravanje Bliskog istoka.

„Rekli su mi da znaju kako je izraelska vojska prejak protivnik za njih“, rekao je Todenhofer za DŽuiš NJuz.

Sponsored Links:

„Uvereni su da mogu pobediti američke i britanske vojnike zato što misle da nemaju iskustva u gerilskom ratovanju i suzbijanju terorizma. Znaju da su Izraelci čvrsti vojnici sa iskustvom gerilskog ratovanja“, dodao je Todenhofer.

Jurgen Todenhofer bivši je poslanik u nemačkom parlamentu CDU, stranke trenutne kancelarke Angele Merkel, novinar i publicista. On je prvi zapadni novinar koji je uspeo da poseti teritoriju pod kontrolom ID i preživie da priča o svom iskustvu.

Islamska država pretila je svim zapadnim državama, njihovi operativci izveli su nekoliko veoma brutalnih napada u Francuskoj i Belgiji, ali do sad nije zabeležen niti jedan napad u Izraelu. NJihova propagandna mašinerija pretila je Izraelu i Izraelcima, pa su tako svojevremeno rekli da nijedan Jevrej neće ostati živ u Jerusalimu, a i rekli su da će „ukloniti jevrejsku bolest iz sveta“.

loading...

Todenhofer je opisao Al Kaidu kao amatere u poređenju sa ID nakon što su mu pripadnici Islamske države dopustili da neometano poseti irački grad Mosul, najveći grad pod kontrolom ID.

„U Mosulu živi 10.000 boraca među milion i po civila u 2.000 stanova. Nisu na jednom mestu pa bi bilo jako teško zapadnim vojnicima da ih sve uklone“, ispričao je Todenhofer.

Islamska država posebno mrzi šijitske muslimane, a Todenhofer priča kakav je stav prema ubijanju šijita.

„Ubijaju sve šijite koji im dopadnu šaka. Pitao sam ih jesu li spremni pobiti sve šijite i oni su mi rekli da nema veze da li je reč o 150 miliona ili 500 miliona. Problem je samo tehnologija za sprovođenje tolikog masakra“, kaže Todenhofer.

Sponsored Links:

POGLEDAJTE VIDEO:

loading...