Zvuči kao naučna fantastika ili alhemija, ali ruski naučnici koji su pre par dana na konferenciji za štampu u Švajcarskoj obelodanili svoje otkriće, beskompromisno tvrde da je ovo početak nove ere u istoriji čovečanstva.

Sponsored Links:

Transmutacija (pretvaranje jednog hemijskog elementa u drugi) – višemilenijumski san čovečanstva i opsesija nebrojenih alhemičara, najzad je ostvaren!

Ovo tvrde ruski naučnici koji su povodom predstavljanja svog otkrića održali konferenciju za štampu u Švajcarskoj, gde su pred naučnim konzorcijumom ponovili svoj postupak.

Kako ističu naučnici, jedna od najbitnijih stvari u vezi postignute transmutacije, jeste da se ona ne obavlja niti korišćem radijacije, niti lasera, a ni hemijskih katalizatora, već je proces u potpunosti bio-hemijske prirode.

Sponsored Links:

Otkriće je načinio tim ruskih naučnika kojima je cilj, pre svega, proizvodnja hemijskog elementa koji se, kao takav, ne može naći u prirodi, već samo dobiti u laboratorijskim uslovima, a koji je idealan za gorivo kojim bi se napajale svemirske letelice. NJihov zadatak je bio da pojeftine i pojednostave njegovu proizvodnju.

Međutim, otkriće koje je usledilo, zaista može da uvede čovečanstvo u novu eru. Ipak, kao i većina revolucionarnih otkrića i ovo je u opasnosti od „zataškavanja“, pošto bi široka upotreba transmutacije potpuno porušila ekonomsko-društvene odnose na planeti Zemlji.

Ostaje da vidimo kako će se „vladari sveta“ postaviti prema ovom, slobodno možemo reći, otkriću milenijuma. Za sada, jedino upada u oči da je ovako epohalno otkriće, koje je objavljeno 21. juna ove godine, ipak ostalo poprilično medijski neispraćeno.

loading...

Pogledajte najbitnije saopštenje sa održane konferencije:

loading...