Od starih zanata u Srbiji može lepo da se živi budući da spretne ruke zanatlije mogu da donesu zaradu i do 1.200 evra mesečno.

Sponsored Links:

Primer je Marija Ivanković Jurić iz Šapca, koja izrađuje odevne predmete, i to pretežno ručnim radom – tkanjem, heklanjem, vezom i štrikanjem.

– Ima mnogo posla i zbog toga planiram da zaposlim još žena. Zaradim dovoljno da pokrijem sve troškove, od zakupa, koji je 1.500 evra, do isplate plata. Ono što je najvažnije jeste da nisam u kreditima i pozajmicama.

Pored svega toga ostane dovoljno za ulaganje u dalje širenje posla – kaže Marija za beogradske medije koja je ove godine od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dobila subvenciju u iznosu od 100.000 dinara. Unikatnu garderobu, izrađenu u njenoj radionici. prodaje u Beču i Amsterdamu.

Sponsored Links:

-Kada sam se 2007. godine upustila u preduzetničke vode, moja ideja je bila da ženama ponudim unikatne i tradicionalne modele za obalčenje i opremanje prostora. Posle devet godina preduzetništva sigurna sam da svako ko se bavi starim zanatom može dobro da unovči svoje znanje – rekla je ona.

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...