Subotičanka, učenica trećeg razreda Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” pronašla je kovertu sa 800 evra i vratila je vlasniku, čije ime je pisalo na poleđini. Uz samo jednu reč “Hvala”, vlasnik koverte je pošteni potez tinejdžerke nagradio sa 200 dinara.

Sponsored Links:

Po rečima oca devojke, koverta je pronađena na rampi hotela “Patria”, gde učenica obavlja obaveznu školsku praksu.

– Čim je ugledala i videla da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 evra, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 evra – priča otac za sajt Subotica.com.

Vlasnik je uzeo kovertu i počeo da broji novac, rekao hvala i okrenuo se. Posle intervencije radnika hotela sišao je do recepcije i dete počastio sa 200 dinara. Otac, ponosan na postupak svoje ćerke, dodaje da nije reč o svoti nagrade, nego o potezu koji je na neki način ponizio dete.

Sponsored Links:

– Da se razumemo, nije bitan iznos kojim je počastio, nego sam njegov gest – naglašava otac. – Svi u okolini su joj rekli svaka čast, ali ne mogu da se načude kako neko može tako da odreaguje.

Lepo vaspitana i poštena devojka bi sigurno i drugi put tako postupila. Njen potez ohrabrujući je za celo društvo, jer pokazuje da u njemu stasavaju dobra, vredna i časna deca. Sa druge strane, potez vlasnika koverte pokazuje kako odrasli jednim potezom mogu da im saseku krila.

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...

LAJKUJ I PODELI SA PRIJATELJIMA 🙂

loading...