Za čak sedam prekršaja predviđene su najstrože novčane kazne, plus zabrana upravljanja najmanje devet meseci, i 13 do 15 kaznenih poena. Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi u septembru trebalo da se nađe pred poslanicima u Skupštini Srbije, kada bi ovaj dokument trebalo da se promeni, uneće mnoge novine prilikom kažnjavanja vozača, koje će biti rigoroznije.

Sponsored Links:

S tim u vezi, za čak sedam prekršaja predviđene su najstrože kazne od 100.000 do 120.000 dinara. Pored novca, vozačima koji naprave prekršaj koji spadaju u grupu najtežih, sledi i zabrana upravljanja najmanje na devet meseci, uz 13 do 15 kaznenih poena. Ovo su svi najskuplji prekršaji koji će se ubuduće kažnjavati na ovaj način.

1. Obilaženje ili preticanje vozila koje se zaustavilo, ili se zaustavlja, da propusti pešake na pešačkom prelazu.

2. Vožnja nekog vozila bez ikakve vozačke dozbole ili u vreme kada je dozvola oduzeta.
3. Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu vozača ili na mestu koje nije predviđeno za sedenje.

Sponsored Links:

4. Odbijanje vlasnika vozila da na zahtev policijskog službenika da podatke o identitetu lica kojem je dao vozilo na upravljanje ili korišćenje.

5. Preticanje kolone vozila pod pratnjom.
6. Nepoštovanje pravila u slučaju da vas sustigne vozilo pod pratnjom.

7. Davanje vozila nekome ko je do te mere umoran, bolestan da nije sposoban da vozi, ko nema vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije ili mu je dozvola istekla.

loading...

(Izvor: Vestinet.rs)

loading...