Režim u Hrvatskoj u neviđenoj je panici zbog početka realizacije vojno-tehničkog sporazuma Srbije i Rusije i sada pokušava da najstrašnijim lažima NATO i EU okrene protiv naše zemlje!

Sponsored Links:

U izveštaju hrvatske obaveštajne službe koji je dostavljen zapadnim saveznicima optužuju se ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin i srpski premijer Aleksandar Vučić da se spremaju za rat, odnosno da su tajno već dogovorili vojni pakt!

Besmislene optužbe

Hrvatski obaveštajci, kako saznajemo, na više važnih evropskih i američkih adresa poslali su izveštaj u kom tvrde da će Moskva, osim šest „migova 29“, Srbiji pokloniti i raketni sistem „buk“, kao i 60 najmodernijih tenkova i oklopnih vozila.

Sponsored Links:

U tom dokumentu, koji je dostavljen i ambasadi Hrvatske u Beogradu, čak se doslovce navodi da Vučić i Putin na tajnim sastancima dogovorili čvrst vojni savez koji je usmeren protiv Zapada!

– Hrvatska, bez ikakvih dokaza, optužuje Putina da donacijom oružja priprema Srbiju za novi rat na Balkanu.

Njihovi agenti tvrde da će Rusija, osim „migova“, Srbiji pokloniti čak i raketni sistem „buk“, kao i tenkove i oklopna vozila.

loading...

Njihove optužbe idu toliko daleko da Srbiju optužuju i za tajni vojni savez sa Rusijom… – prenosi naš sagovornik.

Niko nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja. Ipak, da su Hrvati u velikom strahu, indirektno potvrđuje analiza hrvatskog analitičara portala „Obris-odbrana i sigurnost“ Igora Tabaka.

On je za portal Indeks.hr naglasio da su ruski avioni „veliko pojačanje za srpsku vojsku, dok Hrvatska jedva čuva svoje nebo“.

– Donacija ruske aviotehnike Srbiji radikalno diže kapacitet njihove avijacije. Pitanje je kako će reagovati Hrvatska. Remontom smo samo uspeli da jednom „migu 21“ privremeno produžimo sposobnost čuvanja vlastitog aero-prostora.

Sponsored Links:

O ofanzivnoj snazi naših oldtajmera nemamo šta govoriti… – istakao je Tabak, koji je apelovao na hrvatske političare da krenu u naoružavanje kako bi se odbranili od „nove srpske pretnje“.

Miroslav Lazanski, vojno-politički analitičar, kaže da Hrvati sve ovo rade iz interesa i jednog cilja.

– Tačna je Tabakova konstatacija da je hrvatska avijacija skup oldtajmera bez ikakve ofanzivne snage.

Ali mislim da ne možemo baš reći da su Hrvati u panici zbog šest „migova“… Oni ovako žele zapravo da stvore pogodnu klimu i priliku da dobiju od SAD avione F16 – podvlači Lazanski.

Sponsored Links:

Hrvatski pritisak

Bivši šef VBA Momir Stojanović ističe da Srbija mora težiti nabavci još većeg broja aviona.

– Ruski avioni su važno poboljšanje za vojsku, ali smo i dalje daleko od vojne sile. Hrvati izjavama poput Tabakove pritiskaju vlast da nešto preduzme – zaključuje Stojanović.

Sponsored Links:

Šta dobijamo od Rusa i o čemu se još pregovara* šest aviona „mig 29“:

* raketni sistem „buk-M2“
* dva transportna aviona AN-26
* 30 modernizovanih tenkova T-72
* 30 oklopnih vozila BRD-M2
* četiri helikoptera Mi-24V

(Izvor: Informer.rs)

Sponsored Links:
loading...