Ruski predsednik Vladimir Putin je postao prvi svetski lider koji svakom građaninu nudi besplatan hektar zemlje u bilo kom delu Rusije. Putin se složio da proširi program koji građanima nudi zemljište na ruskom dalekom istoku u svim regijama ove zemlje.

Sponsored Links:

Predsednik je razgovarao o svojim planovima tokom sednice Q&A u četvrtak, rekavši da smatra da u Rusiji ima toliko zemljišta da bi svako trebalo da ima pravo da jedan deo njega.

“U Rusiji ima dovoljno zemljišta. Četrdeset i tri miliona hektara poljoprivrednog zemljišta se ne koristi za tu namenu. To su ogromne, ogromne rezerve zemljišta,“ kaže Putin.

Rt.com izveštava: Prema ruskoj verziji Zakona o domaćinstvu, svaki građanin može dobiti besplatan hektar zemljišta na Dalekom istoku, ako su spremni da ga dobro iskoriste. U prvoj godini, primaoci moraju da se izjasne kako žele da koriste zemljište, a za tri godine moraju prijaviti kako se razvija.

Sponsored Links:

Nakon pet godina, zemljište se može prodati ili iznajmmiti. Od početka programa u junu prošle godine primljeno je oko 93.000 prijava, a skoro 20.000 je odobreno.

(Izvor: webtribune.rs)

loading...