– Sve je počelo pre nešto više od tri godine kada smo sakupili novac kako bismo sredili kanalizaciju – kaže predsednik skupštine stanara Duško Jović.

Sponsored Links:

Stanovnici zgrade u Sokićevom bulevaru u Prokuplju, trenutno od para koje zarađuju rentom od mobilnih operatera koji su postavili antene na krovu zgrade, menjaju sve prozore na stanovima.

Ranije su od istih para renovirali krov, a u planu im je da sledeći projekat bude renoviranje podruma i sređivanje dvorišta. Stanari kažu da sve uspevaju jer su složni i dogovore se o svakom koraku.

– Sve je počelo pre nešto više od tri godine kada smo sakupili novac kako bismo sredili kanalizaciju. Nakon toga pojavio se prvi mobilni operater i postavio antenu, onda i drugi. Onda smo organizovali sastanak i odlučili da pare uložimo u renoviranje krova i za to je utrošeno 9.500 evra.Onda smo prikupljali novac i sada krenuli u postavljanje pvc prozora u celoj zgradi – kaže predsednik skupštine stanara Duško Jović.

Sponsored Links:

On dodaje da u zgradi ima ukupno 23 stana i da je će do kraja godine da se prozori zamene na 12 stanova, a sledeće godine na svim.

– Bilo je malo problema na početku da edukujemo komšije da antene nisu štetne, ali sada su svi shvatili da je ovo renoviranje svima značajno. Na poslednjem sastanku je odlučeno da zamenimo prozore i tako smo krenuli – kaže Jović.

Ukupno za ovo će se odvojiti 3,5 miliona dinara.

loading...

I kako kaže Goran koji je na prvom spratu u zgradi, najvažnije je da su komšije složne i da svako kaže šta misli, a rešenje se uvek nađe. Za sada su svi zadovoljni.

loading...